Mikulás, Lucia, tombola

2010.12.08. 17:48

 

Akinek van gyereke vagy legalábbis közeli rokonságában kiskorú, annak már a Mikulással megkezdődött az ajándékozás széria, és a karácsonyi meglepetések körüli fejtörés, ötletelés. A kisgyerek persze mindig tudja és  amikor már beszél, meg is mondja, mire van szüksége, naná hogy játékra, a felnőtt meg általában maga sem tudja, mit kapna szívesen.
Ezúttal a nagyoknak ajánlok ajándéktippeket; persze mi mást, mint skandináv irodalmat.
A Polar Kiadó karácsonyi akciójában öt könyvet tartalmazó ajándékcsomagot lehet vásárolni remek áron, mindössze 4000 Ft-ért. Mit tartalmaz a csomag? Többek között két dán írófejedelmet, Karen Blixent, és William Heinesent.
 Heinesen feröeri születésű dán nyelven alkotó író, varázslatos hangulatú  Elkárhozott muzsikusok című regényét (1950) Bernáth István kiváló fordításában olvashatjuk. A regény egy történelmi időből kiszakadt, szigetlakó zenészközösség fantasztikus világába vezeti el az olvasót. A könyv felejthetetlen atmoszférájú skandináv mese felnőtteknek, s ugyanez igaz Karen Blixen valamennyi elbeszélésére is. A Polar ajándékcsomag a dánokon kívül tartalmazza még norvég szerzők munkáit is, mint Johan Borgen, Dag Solstad valamint a magyar származású svéd Ildikó Márky könyveit. Johan Borgen Kislord című regénye eszünkbe juttatja gyerekkorunk angol ifjúsági regényét Francis Hodgson Burnett művét. A hasonló című norvég regényben egy gazdag, elkényeztetett kamaszfiú önismereti útjáról olvashatunk, aki végül a sötét erők és persze a nők vonzásába sodródik. A regényt megjelenésekor rangos irodalmi elismerés fogadta, az Északi Tanács "kis Nobel-díja". A Polar Kiadótól megszokott magas színvonalú fordításokban megjelentetett  skandináv irodalmi sorozat öt különleges alkotásával gazdagodhatunk, ha ajándékba ezt a pakkot kapjuk, arról nem beszélve, hogy az öt könyvből válogatva egyszerre több korosztály is megtalálja a számára érdekes olvasnivalót. Itt bővebben az akcióról:
 
   

 

Szerző: Gjöa

Szólj hozzá!

Címkék: heinesen

A bejegyzés trackback címe:

https://eszak.blog.hu/api/trackback/id/tr462502463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása