Bergman az elcserélt gyerek

2011.05.28. 14:07

Dagens Nyheter a napokban közölt cikkeket azzal kapcsolatban, hogy a 2007-ben elhunyt világhírű rendező Ingmar Bergman elcserélt gyermek lehetett. Erik Bergman, tagadhatatlanul hasonló arcvonásaival valószínűleg vér szerinti apja a svéd rendezőnek, ám az anya vagyis Karin Bergman biológiai kapcsolata a gyermekhez megkérdőjelezhető, mi több egy nemrégiben végzett DNS-vizsgálat alátámasztotta, hogy nem ő az anya. Érdekes, hogy Ingmar Bergman naplóit, életrajzi vonatkozású műveit olvasva az anyához vagyis Karinhoz fűződő kapcsolata sokkal harmonikusabb, intimebb, mint az apával.

Karin Bergman súlyosan beteg volt a szülés előtt, és feltételezik, hogy saját kisbabája meghalt, Erik Bergmannak viszont néhány héttel korábban születhetett egy titkolt gyermeke, Hedvig Sjöbergtől. Hedvig unokája, Louise Tillberg gyermekkönyvíró eredt a nagy családi titok nyomába és pár héttel Ingmar Bergman halála előtt levelet írt a rendezőnek, amelyben beszámolt arról, hogy könyvet jelentet meg a rejtélyről. Kérdéses, hogy eljutott- e a haldokló Bergmanhoz a levél vagy sem, a könyvében mindenesetre szerepel ez az ominózus levél is. A könyv megjelenéséről hosszú ideig hallgatott a média. 2010-ben azonban Veronica Ralston kezébe került a könyv, aki nem más, mint Bergman unokahúga, és rövidesen felvette a kapcsolatot Tillberg-jel. Íme az eredmény:

www.dn.se/kultur-noje/film-tv/who-was-the-mother-of-ingmar-bergman

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszak.blog.hu/api/trackback/id/tr712938757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása