Interjú Östergrennel

2010.11.18. 21:40

Egy svéd nyelvű interjú látható Klas Östergrennel a bejegyzést követő linken. E rövid beszélgetésben elmondja miért is volt kockázatos folytatást írni annak a regénynek, amely írói karrierjében elképesztő fiatalon, huszonötévesen meghozta a nagy áttörést.

Képek villannak fel az ifjú, vagány "dzsentlemenről", a sikeres íróról. Az interjúban, ahogy a könyvben is, fiatalkori "naiv" önmagát revidiálja az érett író, aki persze sokkal jobban ír ötvenévesen, és már egészen más kulturális miliőben gondolja újra az egykori történetet, és az azóta eltelt negyedszázadot.   Közben a Gengszterek bevezetői sorait hallhatjuk a narrátor és a beszélgetés között, s közben a kamera végigkalauzol bennünket a hangulatos stockholmi Hornsgatanon, vagyis a Horn utcán:

" Úgy alakultak a dolgok, hogy most visszatérhetek a huszonötévvel ezelőt történtekhez, amikor a külvilágtól elzárva, behúzott függönyök mögött, összeverve bujkáltam a Horn utcai lakásban, olyan kapcsolatokba bonyolódva, amelyeket átlátni és fölfogni sem bírtam."

 

www.youtube.com/watch

A bejegyzés trackback címe:

https://eszak.blog.hu/api/trackback/id/tr742458127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása